Verfijn zoekresultaten

Oplevering

Voorzieningen

Minimale huurprijs

Maximale huurprijs

Huurwoningen Haarlem (3)

Bent u op zoek naar een huurwoning in Haarlem? Via Verhuuradres.nl kunt u direct reageren op beschikbare huurwoningen in Haarlem. Een woning huren in Haarlem is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
Sorteer    

Hannie Schaftstraat - Haarlem
125 m² · 4 kamers
€ 1850 p/m
People On The Move Expat Rentals

Leidsestraat - Haarlem
100 m² · 4 kamers
€ 1595 p/m
Housing Service Agency

Kenaustraat - Haarlem
75 m² · 3 kamers
€ 1200 p/m
Housing Service Agency

Haarlem


Bezienswaardigheden in Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem heeft bijna 160.000 inwoners en is daarmee de op een na grootste stad van Noord-Holland. De binnenstad van Haarlem is een mooi historisch gedeelte omringt door grachten en kenmerken door veel oude straatjes. In het hart van de binnenstad ligt de Grote Markt met daaraan enkele historische gebouwen als het stadhuis, en de Grote Sint Bavokerk. Deze kerk is kenmerken voor Haarlem door zijn 80 meter hoge toren.


Groen in Haarlem

In Haarlem bevinden zich enkele parken zoals het Haarlemmerhout, het Kenaupark, Frederikspark, Ripperdapark, De Bolwerken, Burgemeester Reinaldapark, het Molenplaspark en het Schoterbos. In de omgeving zijn er nog meer natuurgebieden en parken te vinden. De bekendste zijn het Haarlemmermeerse bos en het Haarlemmermeer zelf.

De bekendste bouwwerken in de stad zijn de Grote Sint Bavokerk, het stadhuis, de vleeshal en de vishal. Verder is er de grote markt en de nieuwe stadsschouwburg.


Cultuur in Haarlem

Haarlem heeft in totaal 22 musea. Hiervan zijn het Frans Hals museum, historisch museum Haarlem en het archeologisch museum het bekendst. Haarlem heeft een groot aantal cafés en restaurants. Veel daarvan bevinden zich aan de grote markt. Meer horeca is er langs de Riviervismarkt en bij de Appelaar zijn veel restaurants met grote terrassen. Het bekendste evenement in Haarlem is het jaarlijkse bloemencorso in april.


Toerisme in Haarlem

Haarlem heeft na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de meeste toeristen per jaar. Dit komt omdat Haarlem relatief dicht bij Amsterdam, Schiphol en de zee ligt.


Onderwijs in Haarlem

Haarlem heeft een eigen station en er zijn vele buslijnen, onder andere naar Schiphol. In Haarlem zijn 15 middelbare scholen, 36 basisscholen en twee scholen voor hoger onderwijs.


Sport in Haarlem

In Haarlem zijn er vele sport mogelijkheden zoals voetbal, hockey, honkbal, tennis judo en zwemverenigingen.